Stofwisseltour 2016 

Juni 2016 namen wij voor de 5e keer deel aan de Stofwisseltour. Veel lieve mensen hebben ons gesteund op verschillende manieren, er zijn diverse acties geweest en meerdere bedrijven sponsorden ons als shirtsponsor. Als team hebben we 5226 Euro bijeengebracht voor onderzoek. Alle 18 teams samen hebben ca. 117.000 Euro bijeengebracht ! 

Bedankt o.a.  Trajectum College Utrecht, Vera, van Ginkel Veenendaal en de Soroptimisten met jullie actie, de Lions Delfzijl , YaWorks, CAM it en Remeha voor jullie shirtsponsoring en alle andere lieve mensen om ons heen die een steen(tje) hebben bijgedragen. De tour van 2016 was bijzonder.  We reden met mooi en erg slecht weer maar het maakte ons niet uit. We gingen goedgemutst en gehelmd op weg en dóór naar weer een volgende etappe. Zwager Eric fietste 500 km vanuit Zwitserland naar ons toe om vervolgens de hele tour uit te rijden zonder afstappen : nog eens 530 km ! Al onze teamleden hebben een mooie afstand afgelegd zonder blessures en met een blij gezicht. Zelf ben ik trots op 'mijn' 360 km in drie dagen. Onderweg waren er warme en ook emotionele ontmoetingen met lotgenoten waaronder ook ouders en kinderen met Tay-Sachs. Een opmerking van een fietsende metabole arts,'langs de lijn' familieleden die ons kwamen aanmoedigen...het deed ons goed. We zijn er ook stil van.  Iedere dag is een verslag door 'ons reportersteam' Johan en Joeke geschreven:

 Groet Sandrina. 

 

17 juni Dagverslag van onze reporters van de Stofwisseltour

In Haren tref ik de immer positieve Eric van Team Nanoek. Hij is op de fiets vanuit Zwitserland over om mee te fietsen voor zijn nichtje. Nanoek fietst zelf ook een stukje mee! Een van de oprichters van de Stofwisseltour is ook present: Tom de Koning. Team Axel, Team For All en Team Emma zijn er ook. Onder een dreigend wolkendek beginnen de teams  na het startschot van Marike.

 

In Havelte druppelen de teams binnen. Twee lekke banden, de wegen zijn vuil door de regen start 2016van de afgelopen week. Gelukkig is er een tuinslang in het clubhuis van The Big Stones. Binnen wemelt het van voorwerpen die om rugby draaien, maar te midden van al dat stoere sportgeweld prijken op een plank aandenkens van de afgelopen Stofwisseltours. Er arriveert iemand op een roze fiets. trots op fenne staat er op de bovenbuis. ‘Wat ben jij van Fenne?’ vraag ik. ‘Haar moeder,’ zegt ze. Slik. Er staat zo’n * achter de naam Fenne. En nu doet haar moeder mee met een eigen damesploeg. Even later rijdt er iemand het terrein op van Team Emma. Hij stapt af, zichtbaar vermoeid en geëmotioneerd. Op zijn shirt staat Bert. Het is de vader van Emma. Hij heeft sinds vier weken een racefiets omdat hij de tour wilde fietsen in plaats van volgen. Het volbrengen van de eerste etappe maakt het nodige in hem los. Hij bevindt zich in goed gezelschap.
Het voetbalveld van Terwolde ligt er onberispelijk bij. Een voor een komen de teams binnen. Het weer was onderweg prima, de route erg mooi. Lekker temperatuurtje en weinig wind. Alleen Anne-Greet van Team Fenne had pech; ze viel toen ze een bananenschil in de berm gooide. Gelukkig kon ze verder.
Maar dan slaat het weer om. De dreigende regen valt dan toch uit de lucht. Met bakken. In Lunteren horen we dat er in korte tijd 75 mm is gevallen! Het venijn zat ‘em dus in de staart. Sandrina, de moeder van Nanoek had ook deze etappe uitgekozen om te fietsen. Haar team krijgt twee lekke banden. Als verzopen katjes komen ze aan bij Partycentrum Floor. In de bus trekken ze droge kleren aan. Fulco staat zich achter de bus af te drogen. Een ouder echtpaar slaat het tafereel gade. Mevrouw is zichtbaar in haar nopjes. ‘Blote billen!’ roept ze door het open raam. ‘Strak kontje hoor!’ Fulco is blij dat hij nog goed in de markt ligt. De markt van Omroep Max.
Ik vraag me af of de vader van Fenne ook aanwezig is. Als ik om me heen kijk, zie ik een onderarm met een tatoeage van haar naam en een mooie vlinder. Dat zal hem zijn. Het is Jeroen en hij is niet alleen trots op Fenne, maar ook enorm op zijn vrouw.
Wat me van vandaag bijblijft, is dat Emma*, Nanoek en Fenne* het niet beter hadden kunnen treffen met hun papa en mama.